Τι είναι το UCMAS

Το UCMAS (Universal Concepts of Mental Arithmetic Systems) είναι μια παγκοσμίως γνωστή πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, με συγκεκριμένα οφέλη καθώς και με εμφανή αποτελέσματα σε μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο. Το UCMAS ξεκίνησε το 1993 στη Μαλαισία από τον Dr. Dino Wong και είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα παγκοσμίως. Διδάσκεται σε περισσότερα από 6000 εκπαιδευτικά κέντρα σε 80 χώρες, όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Μαλαισία, Ινδία, Κίνα, Αυστραλία, Ιαπωνία, κλπ.

Έχει διαπιστωθεί από ερευνητές ότι η λειτουργία του εγκεφάλου διεγείρεται από την αλληλεπίδραση των δαχτύλων και του μυαλού. To UCMAS βασίζεται στη χρήση του εργαλείου του άβακα, τον οποίο το παιδί χρησιμοποιεί με τα δάκτυλα και των δυο χεριών για να μετακινεί τις χάντρες. Μέσα από μια διαδικασία μάθησης διαφόρων UCMAS επιπέδων, τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά να κάνουν υπολογισμούς με ένα πραγματικό άβακα που είναι μπροστά τους, και ακολούθως με ένα νοερό/φανταστικό άβακα τον οποίο δημιουργούν στο μυαλό τους. Αυτή η νοερή χρήση του άβακα είναι εμφανής στα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του επιπέδου UCMAS 3.

Το UCMAS τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης με παγκόσμια αποδεκτά αποτελέσματα. Έρευνα του University of Manchester (UK), σε δείγμα 3185 παιδιών ηλικιών 7 με 11, μετά από εντατικό πρόγραμμα UCMAS για 34 βδομάδες, 1.5 ώρα τη βδομάδα, παρουσιάστηκε αύξηση στην νοημοσύνη (IQ) των παιδιών. Έρευνα του University of California San Diego – UCSD (USA) & Massachusetts Institute of Technology – ΜΙΤ (USA), όπου 400 παιδιά μετά από εκπαίδευση στο πρόγραμμα UCMAS, είχαν πλεονέκτημα σε μαθηματικούς υπολογισμούς, ήταν πιο ακριβή και πιο γρήγορα από παιδιά που δεν συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διευκρινίζουμε ότι το UCMAS είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του εγκεφάλου του παιδιού σας. Το UCMAS δεν αντικαθιστά και δεν συγκρούεται με τα μαθηματικά του σχολείου. Το UCMAS επιτυγχάνει συγκεκριμένα οφέλη. Αν το παιδί σας είναι ήδη καλό στα μαθηματικά, πάλι μπορεί να ωφεληθεί από το UCMAS, μιας και τα οφέλη θα είναι ακόμη πιο εμφανή με την περαιτέρω ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας.

Ενδυνάμωση μνήμης: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί στο να φαντάζεται και να θυμάται τις μετακινήσεις των χαντρών που γίνονται με συγκεκριμένη σειρά στη μνήμη του παιδιού και έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη της φωτογραφικής μνήμης.

Ενδυνάμωση ακουστικής ικανότητας: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί στο να ανταποκρίνεται γρήγορα στις λεκτικές οδηγίες που αφορούν την επίλυση αριθμητικών υπολογισμών.

Αύξηση της συγκέντρωσης: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί για να χρησιμοποιεί νοερά τον άβακα και τις αλλαγές που γίνονται σε κάθε στάδιο ενός αριθμητικού υπολογισμού, αγνοώντας παρεμβολές από το περιβάλλον που αποσπούν την προσοχή του παιδιού.

Αύξηση της ικανότητας να κάνει περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα:  Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί ταυτόχρονα να ακούει, να φαντάζεται, να σκέφτεται και να απαντά σε πολύπλοκους και παράλληλους αριθμητικούς υπολογισμούς.

Βελτίωση μαθηματικής αντίληψης και ικανότητας:  Αυτό επιτυγχάνεται με τη τεχνική του νοερού/φανταστικού άβακα που δημιουργεί το παιδί στο μυαλό του, όπου μπορεί να δίνει αποτελέσματα απίστευτα γρήγορα και με ακρίβεια. Το παιδί σας θα εκτελεί αριθμητικές πράξεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού, διαίρεσης και τετραγωνική ρίζα. Όλα αυτά θα γίνονται σε αριθμούς με πολλά ψηφία, χωρίς τη χρήση υπολογιστικής μηχανής.

Αύξηση της αυτοπεποίθησης: Με τη βελτίωση της αντίληψής του και της ικανότητας υλοποίησης αριθμητικών υπολογισμών, το παιδί σας δεν θα φοβάται τους αριθμούς και γενικά τα μαθηματικά.

Βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης σε όλα τα μαθήματα του σχολείου: Με το να έχει το παιδί σας ψηλή αυτοπεποίθηση σε δύσκολα θέματα, όπως τα μαθηματικά, νοιώθει δυνατό, υπερτερεί και αυτό μεταφέρεται σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα που παρακολουθεί.

Για να αποκτηθούν τα οφέλη που αναφέρονται πιο πάνω, οι μαθητές θα έχουν να κάνουν πρακτικές ασκήσεις στο σπίτι για περαιτέρω εξάσκηση, διάρκειας περίπου 1 ώρας ανά βδομάδα. Σημαντικό είναι ότι όλα τα οφέλη μένουν στο παιδί μετά το τέλος της εκπαίδευσης του, όσα χρόνια και να περάσουν.

Αν γνωρίζετε ότι το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία (π.χ. διαταραχή ελλειμματικής προσοχής ή υπερκινητικότητα ή δυσλεξία ή πρόβλημα μνήμης ή άγχος, κλπ) το UCMAS μπορεί να βοηθήσει, αλλά ενδεχομένως σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με άλλα παιδιά. Διευκρινίζεται ότι το UCMAS δεν είναι πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης.

Leave a Reply

Recent Comments

  ADDRESS

  Smart Mind Grammar Institute (Engomi Branch): Agiou Nicolaou 35, 2408 Engomi
  Phone: (+357) 22 658 258
  Fax: (+357) 22 658 358

  Smart Mind Grammar Institute (Grammar School Branch): Anthoupolis Highway P.O.Box 22262, 1519 Nicosia
  Phone: (+357) 22 695 730
  Fax: (+357) 22 623 044

  Smart Mind Grammar Institute (GSP Branch): Pangyprion Avenue, Strovolos 1501 Nicosia
  Phone: (+357) 22 695 730
  Fax: (+357) 22 623 044
  Website: http://www.thegrammarinstitute.com/
  Email: institute@thegrammarschool.net

  DISCLAIMER

  Important: This site has been setup purely for the Grammar Institute and all the content are designed to showcase the Grammar Institute.
  All images are copyrighted to their respective owners.